Låt kroppen spegla sinnet

21 juni 2020 jonas olsson

Det finns perioder i livet när man känner sig evigt ung. För många av oss är tonåren en sådan period. Det är så mycket som händer att man inte reflekterar över att tiden går. Det i sin tur gör att man inte tänker på att man faktiskt åldras. Men sedan händer det, ofta plötsligt. De där kråksparkarna vid ögonen är plötsligt lite mer iögonfallande än de var förut och en bekymmersrynka har börjat göra sig tillkänna mellan ögonbrynen. Dessa saker är helt naturliga, men det betyder inte att man nödvändigtvis trivs med förändringarna. 

 

Förändringar med enkla medel

I vissa fall kan rynkor och liknande ålderstecken bli rejäla störningsmoment för den drabbade. Framförallt om de uppträder mycket tidigt. Huruvida man får rynkor eller inte är till största delen genetiskt och ingenting man kan påverka i någon större grad. Bekymmersrynkan som med åren kan komma att bildas mellan ögonbrynen är ett klassiskt problemområde för många. Ett skäl till varför många känner sig obekväma med den är att rynkan kan göra att man ser bekymrad eller arg ut i avslappnat tillstånd. För de allra flesta av oss känns det viktigt att utsidan faktiskt speglar insidan.

 

 

När musklerna slappnar av

Ett enkelt sätt att minska rynkor är att använda sig av muskelavslappnande medel. Detta injiceras i berörda muskler av kunniga behandlare varpå nervimpulser blockeras, vilket gör att rynkan inte uppstår längre. Det mest kända muskelavslappnande medlet är förmodligen Botox, men det finns även andra likvärdiga varianter av injektionsmedel, såsom Vistabel. Utöver traditionell rynkbehandling kan Vistabel i likhet med Botox även användas för behandling av svettningar, tandgnissel och migrän. Behandlingen tar inte längre än 5-20 minuter, och känns knappt eftersom man använder sig av mycket tunna nålar vid injiceringen. Resultatet håller 3-4 månader innan det är dags att fylla på, och med upprepade behandlingar brukar varaktigheten vanligen öka.

Fler nyheter