Arbeta som gruppledare hos Schenker

12 september 2018 Matilda Olsson
Arbeta som gruppledare hos Schenker

En del vet redan som barn vad de vill bli när de blir stora och följer den insikten genom hela livet. Andra har ingen aning utan måste testa sig fram för att komma på vad de vill arbeta med så småningom. Efter att ha gått ur skolan kan det känns överväldigande och som att det finns alldeles för mycket att välja på. Då kan det vara bra att prova på några olika yrken. Hos företag som Schenker finns det många olika sorters yrken att testa på. Redan som student kan man både göra praktik och skriva sitt examensarbete i samarbete med Schenker för att få en inblick i hur det är att arbeta där.

Alla människor är olika och har olika rutiner och sätt att leva eller arbeta på. Vissa är morgonpigga, andra är mer pigga på kvällen. Den som är en riktig nattuggla passar bra som gruppledare på en av Schenkers terminaler då arbetstiderna är nattetid. Då många väljer att skicka med schenker innebär det att det finns paket och gods som behöver hanteras dygnet runt. Paketen skickas över hela världen och därför måste man anpassa sig efter vilka tider som råder i andra länder och få logistiken att passa in. För att passa som gruppledare behöver man, utöver att vara beredd på att arbeta på nätter, vara en god ledare, tycka om att motivera andra och vara duktig på att uttrycka sig i tal och skrift.

Som gruppledare har man som ansvar att leda och styra arbetet, se till att arbetsmetoder och processer följs, se till att olika avdelningar samarbetar på ett bra sätt, lägga upp schema för annan personal, åtgärda brister och se till att det finns rätt kompetens på rätt område hos personalen. Man bör också vara duktig på datorer och ha lätt för att lära sig nya saker.

Fler nyheter