Blommor i Täby som sprider glädje

14 september 2021 william eriksson

Du behöver inte heta Carl von Linné eller kunna hela boken om flora och fauna utantill för att kunna uppskatta vackra blommor. I alla fall så länge de växer i närheten av Täby där du bor. När vitsipporna breder ut sig som ett hav i skogsmiljöerna vet man att det är vår. Blåklockorna ringer in samma sak, precis som påskliljorna. Blommorna ger dig hopp om framtiden. Hopp om ljus. Hopp om att våren är på väg och att allting kommer att bli bra.

Till och med nässlorna kan du uppskatta från det perspektivet. Det tillhör sommaren och våren att bränna sig på några nässlor då och då. Det är sådan som händer när du springer runt i lilla Täby i shorts för att det är så varmt. Runt på ängarna bland blommor och blad springer du. Och du är så lycklig över all artrikedom bland blommor och biologisk mångfald att du är på väg att spricka av eufori.

 

Blommor gör alla glada

Det är förstås skillnad på blommor och blommor. De blommor som du kanske har i rabatten eller hittar ute i skogen är kanske inte alltid samma blommor som du skulle köpa i en blomaffär i Täby. Eller på tabyblommor.se. Effekten är ändå ofta densamma. Folk blir glada av blommor. Det väcks någonting i dem när de får känna dofterna, se färgerna och ta emot den omtanke som i regel är grund för att ge bort blommor till någon annan.

En del saker kan du ha för mycket av. Men inte blommor. Det enda du kan ha av blommor är för lite. Det finns liksom alltid plats för en till. Lite blommor har ingen dött av. Om man inte råkar vara superallergisk mot just en specifik art. Men då får man köpa en annan blomma istället. Läs mer om blommor i Täby här: https://www.tabyblommor.se/.

Fler nyheter