Dags för nya takpannor?

22 november 2019 william eriksson
Dags för nya takpannor?

Börjar det vara hög tid för en ordentlig takrenovering? Eller bygger ni nytt och har kommit till punkten då det är dags att välja tak? Då kan ni med fördel utforska marknadens breda utbud av takpannor. Taket är trots allt viktigt, kanske till och med den viktigaste komponenten på ett hus. Ett läckande tak som släpper igenom både kyla, fukt och vind kommer så småningom också att orsaka skador på resten av huset. Inte sällan beror faktiskt tråkiga mögelangrepp och andra fuktskador på just ett dåligt tak. Och trots att ett nytt tak kanske inte är det roligaste inköpet man kan tänka sig – är det en bra investering som lönar sig i längden. 

 

 

Olika typer av takpannor

 

Takpannor hör till det absolut vanligaste materialet att ha som yttersta skikt på sitt hustak. Men det finns en hel del olika sorter att välja mellan, och det är inte konstigt om man känner sig en aning förvirrad. Kulörer hit och utformning dit – hur ska man veta vilka takpannor man ska välja egentligen? Viktigt är att utgå från husets förutsättningar samt miljö och klimat. Räcker det t.ex. med tegelpannor eller är betong att föredra? Tycke och smak spelar naturligtvis också roll. Lägger man en massa pengar på nya takpannor vill man ju såklart att det ska bli snyggt också. På https://hemmatema.se/tak/takpannor/betong-tegelpannor/ kan ni kika närmare på vilka alternativ som finns.

 

Inget för den höjdrädde

 

Takläggning kanske inte ser särskilt komplicerat ut när man står nere på marken och observerar. Men väl uppe på nocken är det trots allt ganska högt och det är lätt att drabbas av svindel. Vet man med sig att höghöjdsarbete inte är ens starka sida, är det alltid smartast att anlita en professionell takfirma. De har både vana, erfarenhet och ordentlig utrustning för att smidigt få takpannorna på plats.

Fler nyheter