Det finns produkter som kan hjälpa på vägen till en sockerfri kost

15 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

En sockerfri livsstil är något som kan bidra till att man känner sig piggare, starkare och friskare. Det finns ingenting i socker som är bra för vår kropp, utan det kan snarare påverka kroppen på ett negativt sätt. Bland annat så kan socker vara en bidragande faktor till övervikt och det har stor inverkan på tandhälsan. En av de främsta orsakerna till att man får hål i tänderna (karies) är på grund av socker. Så vill man var snäll med sin kropp och troligtvis må lite bättre på kuppen så kan det vara klokt att dra ner på sockret. 

Det finns sockerfria alternativ till det söta sockret 

Det jobbiga med socker är att det i regel gör att saker smakar så mycket bättre. En söt dessert, bakelse eller dryck kan vara riktigt gott. Det finns även produkter som inte smakar speciellt sött men som trots allt har socker i sig, det kan till exempel handla om såser, bröd och frukostflingor.

image

Därför kan det vara klokt att läsa innehållsförteckningen på det man stoppar i sig för att se om det kan vara en produkt som man borde byta ut mot ett hälsosammare alternativ. För det finns faktiskt produkter utan tillsatt socker som kan vara värdiga ersättare till de produkter man ska undvika. 

Hitta det du saknar eller ingredienser som gör att du kan skapa produkterna själv

easis.se hittar man ett brett utbud av produkter helt utan tillsatt socker. De har allt från choklad, karameller och kakor till såser, sötningsmedel och frukostprodukter. Det gör att man troligtvis kan hitta en ersättare till de sockerfyllda produkterna som man vill byta ut. Hittar man inte exakt det man vill ha så kan man istället köpa sötningsmedel eller sockerersättning för att själv framställa den produkt man saknar. Easis sortiment kan helt enkelt underlätta om man vill leva ett sockerfritt liv. 

Fler nyheter