En plantskola erbjuder kvalitet på växterna

26 februari 2022 william eriksson

editorial

När du behöver växter, träd och buskar kan du besöka en plantskola som även kallas för handelsträdgård. Utbudet är stort så det är en fröjd att gå runt och titta på alla färgrika blommor och vackra träd, buskar och andra plantor. Många plantskolor säljer även trädgårdstillbehör som redskap, jord och trädgårdsprydnader med mera.

En plantskola kan vara väldigt liten eller lite större med kafé, kiosk eller annan typ av matservering. Då kan du ta en skön paus med något gott att äta ute i grönskan. Personalen som jobbar där är erfarna och hjälper dig gärna med rätt växtval om du känner dig osäker. Det kan vara bra att bolla lite tankar och idéer som du har med någon som är kunnig inom området.

Om du befinner dig på Gotland och vill besöka en plantskola så är Stånga trädgård ett fint alternativ. Du hittar information om denna fantastiska handelsträdgård här: http://www.stangatradgard.se/. De erbjuder både försäljning av växter och trädgårdstillbehör samt tjänster inom trädgård. 

 

Handelsträdgård

 

En plantskola erbjuder mer än bara växter, buskar och träd

Du kanske aldrig har besökt en plantskola och inte riktigt vet vad det finns för någonting att köpa där. Blommor, träd, buskar, blomlökar, frön, jord och trädgårdsredskap brukar finnas till försäljning på de flesta ställen. Sedan kan du hitta även färdig gräsmatta, stenplattor, krukor, fågelbad, pallkragar och blomlådor. Olika slags trädgårdsprydnader brukar även ingå i sortimentet.

Som du ser så finns det en hel del saker som du kan köpa hos en plantskola. Det är alltid roligt att strosa omkring där och du kanske hittar någonting spännande och vackert som faller dig i smaken. Du kanske får syn på en ovanlig och läcker bärbuske som du vill sätta i din trädgård. Eller ett fint fågelbad som du tycker skulle passa perfekt till dina fåglar som brukar besöka dig där hemma.

Fler nyheter