En veterinär i Hässelby ger akutvård

25 april 2022 patrick pettersson

editorial

Våra husdjur är något som vi är väldigt måna om och du kanske själv är ägare till en katt, en hund eller något annat djur. Då vet du hur det känns i det fall ditt kära djur av någon anledning inte mår bra. Hur noga du än är med att sköta om din ögonsten så kan det förekomma sjukdomar eller olyckor. Ditt djur kan snabbt visa tecken på att någonting inte är som det ska.

Det är svårt att på egen hand avgöra vad som kan ha hänt. I många fall så kan ditt djur må bättre efter några dagar men det kan även vara något allvarligt. Om du känner dig det minsta osäker så ska du ta kontakt med en veterinär omgående. Då får du råd om hur du bör göra, om du kan avvakta eller om du bör åka in till ett djursjukhus.

 

veterinär

 

Om ditt djur verkar allmänpåverkat – sök akut vård

Du bör vara uppmärksam på om ditt djur har hög feber, är uttorkat eller har skadat ögonen. I dessa fall bör du söka akutvård hos exempelvis en veterinär i hässelby. Där får du alltid ett varmt omhändertagande och professionell vård. Där utförs det mesta från vaccinationer till akuta operationer. Det går bra att besöka dem även för tandvård, kastrering och ultraljud.

Du kan känna dig trygg om du måste lämna ditt djur för undersökning eller observation. Erfarna veterinären och djurvårdare tar hand om din älskling med mycket kärlek på bästa tänkbara sätt. I de flesta fall så får du snabbt hem ditt djur igen. 

Några orsaker till att ett husdjur behöver akutvård är vid värmeslag, ormbett, stopp i mag- tarmkanalen och blödningar. Hundar och katter kan lätt få i sig sådant som kan vara farligt. Om du misstänker att ditt djur har blivit förgiftat så ska du alltid söka akutvård.

Fler nyheter