Fördelar med att anlita en konsult

04 oktober 2019 jonas olsson
Fördelar med att anlita en konsult

Det är faktiskt många gånger fördelaktigt att anlita konsulter på både längre och kortare uppdrag. Framför allt inom bristyrken och när det behövs lite extra kompetens. Det gäller dock att hitta rätt konsultbolag bland mängden som har dykt upp. Kanske är det specifika behov du har, då finns det ett söktrix. Ta exemplet att du är i behov av en arbetsterapeut, där är en bra sökning arbetsterapeut i kombination med uthyrning. Du får garanterat en hel del träffar och kan själv välja och vraka. När kan det mer vara bra att ta in en konsult?

 

 

Sjuksköterskor och arbetsterapeuter

 

Det finns nog inte många i ledningsgrupperna som inte sliter sitt hår av desperation när sommaren kommer, det ska rekryteras sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Förmodligen har det funnits mängder av annonser ute och ni har fått tre personer med legitimation som sökt. Jättebra om det inte vore åtta platserna ni behöver täcka. Ordinarie personal kanske erbjuder vissa lösningar men även de behöver vila. Inhyrd personal är ett bra alternativ, inte bara på sommaren utan när du behöver en numerisk flexibilitet eller specifik kompetens. Det går också att täcka tillfälliga arbetstoppar som dyker upp.

 

Socionomer är lite som enhörningar

 

Det råder stor brist på socionomer ute i landet. De flesta kommuner anger att det nästan är lite troligare att hitta en enhörning än en erfaren socionom inom barn och unga. På mindre orter är det lätt att det uppstår jävsituationer och då är det smidigt att anlita en konsult. Även här kan det uppstå arbetstoppar och behövs lite mer flexibilitet. Dessutom när du anlitar en konsult så vet du att du får ett proffs och vad du beställer. En konsultfirma skickar aldrig någon som inte klarar jobbet. När du anställer kan du bli fast med någon som inte hade det där du trodde hen hade. 

Fler nyheter