Hitta kakel och kakelsättare i Värmland

14 juni 2021 jonas olsson

Kakel och klinkers är inte bara snyggt utan har även flera praktiska fördelar. Det är både slitstarkt och enkelt att hålla rent, men är också att föredra om man funderar på att installera golvvärme. Detta då materialet fördelar värme på ett bra och behagligt vis. Ett snyggt och fräsch kaklat badrum brukar också höja värdet på bostaden.

Utbudet av kakel och klinker är enormt och det går att få plattor i alla möjliga kulörer och storlekar från mosaik till stora plattor. Nu för tiden finns det även matt kakel av bra kvalitet, även om blankt kakel fortfarande är enklare att hålla rent. 

Precis som med matt och blank målarfärg och olika kulörer kan man med kakel också påverka hur man uppfattar ett rum. Mörka färger har en förminskande effekt medan ljusa har det motsatta. Ett matt kakel har också en mer taktil känsla och bidrar ofta till en mer lugnande och naturnära känsla.

 

Kakel av bra kvalitet

Ska man renovera ett badrum och sätta nytt kakel värmland måste man vara noga och välja våtrumscertifierade hantverkareDet finns plattsättare som erbjuder totalentreprenad vid badrumsrenovering, och som arbetar tillsammans med både elektriker och rörmokare. 

Att låta ett och samma företag sköta hela renoveringen har flera fördelar. Renoveringen brukar gå både smidigare och snabbare, men blir också billigare. Man spar också dyrbar tid eftersom man själv slipper leta rätt på olika hantverkare och se till att de är på plats vid rätt tidpunkt, något som kan vara väl så stressande.

Många kakelsättare och byggfirmor erbjuder ett kostnadsfritt hembesök i samband med offertförfrågan. Ofta kan man också köpa kakel av bra kvalitet direkt från plattsättarna, vilket också brukar bli billigare. Men man kan också välja att handla av någon annan, i alla fall så länge det är kvalitetskakel. Annars kan inte företaget lämna garanti på sitt arbete.

Fler nyheter