Hur skapar man ett bra lojalitetsprogram?

20 juli 2021 jonas olsson

Som affärsägare vill man såklart ha riktigt nöjda kunder. Kunder som gärna återkommer för att handla det de behöver. Varför inte passa på att köpa presenterna här? Eller tipsa vänner och bekanta om den underbara affären. 

Allt det där kan man få om man har ett bra lojalitetsprogram. Sakerna gör mycket, såklart. Beroende på vad kunderna behöver så väljer de butik efter det. 

Men för att de ska välja just din butik behöver du kunna erbjuda något bra. Att ha bra personal som möter kunderna och tar hand om dem på bästa sätt är såklart också väldigt viktigt. Även fast priserna är höga åker man hellre till ett ställe med trevlig personal än otrevlig. Med andra ord, ni kan göra väldigt mycket själva. 

 

Erbjudanden för kunderna

Man kan idag se att många affärer har olika typer av kundklubbar för sina kunder. Detta  innebär i det stora hela att man kan bli kund hos just den affären. Att vara kund i affären kan då ha olika fördelar. 

Som bra extrapriser varenda vecka på olika varor. Eller poäng som samlas in, dessa poäng kan sen bli en kupong eller någon gratis vara i affären. Det finns även de som ger en procents avdrag på hela köpet. 

Det finns så många olika sätt att lägga upp det på. Kanske har ni själv något bra förslag, eller så tar ni hjälp med allting. Det är såklart inte lätt att ha koll på allt själv. Men det finns bra företag som har koll, det kan du läsa om här nedan. 

 

Hur skapar man en kundklubb?

Har du inte redan en kundklubb till din affär då är du sent ute, men det är aldrig för sent. Kontakta ett företag som kan hjälpa dig att skapa en kundklubb. Få ett bra lojalitetsprogram som gör att kunderna gärna återkommer till just din affär. Gör specialerbjudanden för dem där det lönar sig att handla hos en och samma affär. Ni väljer själva vilka saker som ska ha erbjudande vecka för vecka. 

Allt detta kan du få hjälp med hela vägen, och såklart gör de det skräddarsytt just för din affär. De har full koll på hur man ska göra det för att lägga upp det som bäst. Snart kommer kunderna att flockas i din affär, du kommer att ha dina stamkunder som gör alla köp hos dig. Mycket mer än så kan man inte önska sig som en affärsägare. 

Fler nyheter