Körplåt – så alla kommer fram

14 februari 2022 jonas olsson

editorial

Även på små grusvägar kan stora fordon behöva ta sig fram. Mitt inne i skogen blir det ofta bara vägar som håller för de mindre fordonen, så när ett stort fordon, som en maskin eller liknande, ska fram kan det vara så att marken inte orkar hålla det. Det blir ett problem eftersom man trots det behöver komma fram. Vi har ganska smarta saker idag vi kan använda oss av för att skydda marken från för mycket tyngd

Körplåt är en av de sakerna som skyddar. Genom att lägga ut körplåten så fördelar den ut vikten från den tunga maskinen. Det i sin tur gör att marken inte tar lika mycket skada. Dessutom är chansen större att den faktiskt klarar av det. Körplåt kan man se på olika ställen, både ute längs skogsvägen, men även vid vägarbete och ibland även hemma på gräsmattan. 

Körplåt

 

Skyddar marken

Ska ni till exempel renovera ert hem och det kommer behöva stå stora maskiner kvar där ute? Gräsmattan blir väldigt snabbt förstörd. Men om maskinerna får stå där de står så gör det mindre skada. Framförallt om du använder dig av körplåt. 

Man ska dock tänka på att körplåten gör inte att det blir helt odrabbat. För trots att man har det så tar marken skada, bara inte lika mycket som den annars hade gjort. 

Många ska bara använda sig av körplåten vid kortare tillfällen. Då kan det kännas helt onödigt att köpa, så vet du om att du bara ska använda det ibland, hyr körplåten istället för att köpa den. Det lönar sig för dig att göra det så. 

Det finns olika storlekar och modeller på körplåtar, dessa kommer även med olika priser. Bara snacka med ett företag som både säljer och hyr ut körplåt, de hjälper er hitta de ni behöver använda er av.

Fler nyheter