Körskola i Nacka gjorde körkortet möjligt

11 mars 2022 Lily Hansen

editorial

När Niklas fyllde arton fick han ett presentkort hos en trafikskola för att han slutligen skulle sätta igång med sin körkortsutbildning. Han hade ingen lust att ta körkort men hans familj tyckte det var på tiden att han började. Hans äldre syskon älskade bilar och hade varit klara för uppkörning samma dag som de fyllde arton. 

Plikttroget började han ta sina lektioner, det var inte svårt, men han var bara inte motiverad och tyckte inte det var roligt. Han tog en lektion varje vecka, gjorde de båda riskutbildningarna och övningskörde med sin mamma varje helg. Niklas gjorde de framsteg man kunde vänta sig. Teorin var roligare, han pluggade i teoriboken och klarade testet online redan vid första försöket.

På trafikskolan i den lilla staden där Niklas bodde hade man bedömt att han var redo att köra upp. Men när han kom till körkortsprovet blev han väldigt nervös för att inte klara det. Han gjorde fel vid filbyten, glömde lämna företräde åt fotgängare och kunde inte fickparkera. Niklas blev underkänd och bestämde sig för att aldrig sätta sig bakom en ratt igen.

 

Körskola Nacka

 

När Niklas flyttade till Stockholm rekommenderade hans fru en körskola i Nacka

Det hade gått tio år sedan Niklas misslyckats med sin uppkörning. Och nu började han se att det var opraktiskt att inte ha körkort. Hans fru som tagit körkort hos elitetrafiskola.se i Nacka tyckte han skulle kolla på: https://elitetrafikskola.se/ och höra av sig dit.

Bemötandet på körskolan fick honom att slappna av. De bokade en testlektion för att se vad han kom ihåg och det visade sig gå bättre än han trott. Handledaren bokade in honom på ett körpaket om tjugo lektioner men redan efter tio var han klar för uppkörning. Pengarna för de lektioner har inte utnyttjat fick han tillbaka. Niklas klarade uppkörningen och fick sitt körkort.

Fler nyheter