Lagervagnar av begagnat slag

26 juli 2021 jonas olsson

Är du på jakt efter lagervagnar, men har varken råd eller lust att köpa en ny? Då kan det vara värt att ta en titt på begagnade lagervagnar. Ett sätt att kunna få en god kvalitet till ett lägre pris, vilket ofta kan vara betydligt bättre än att köpa något billigt som snabbt går sönder. Du kommer dessutom ha en hel värld av lagervagnar att välja bland, så du kommer säkert hitta det du letar efter och mer än så.

Vilken typ av lagervagn är det som du önskar dig? Kan det vara en lagervagn där du ska frakta skivmaterial? Eller är det en lagervagn där du ska packa spröjs eller glas, för vidare forsling till packning eller tillverkning? Det är endast två av alla de lagervagnar som du kan hitta på marknaden. Antingen du bestämmer dig för att köpa något nytt eller om du hellre vill köpa något som är begagnat.  

 

 

Glasvagnar och skivvagn

Om hjulet hade funnits när pyramiderna byggdes så är frågan hur de hade sett ut? För med hjulet kom också möjligheten att enklare frakta personer och gods, dit man ville. Och i en betydligt högre hastighet. Med en lagervagn får du lättare att forsla det du vill i ditt lager, eller på din arbetsplats. Men om du dessutom väljer en vagn som passar för sitt material så får du ut det mesta möjliga av vagnen och tider du lägger på din frakt.

Vad är det då som är skillnaden mellan exempelvis en glasvagn och en skivvagn? I stort sett ser många av modellerna likadana ut. Men det finns något som alltid skiljer sig, och det är att glasvagnarna har gummipadding som gör att glaset står mjukt och fast på en och samma gång. När skivmaterial ska fraktas så behövs inte det mjuka skyddet, eftersom skivorna inte alls är så känsliga som glaset är. 

Fler nyheter