Lev tryggt med hjälp av brandgenomföringar

10 februari 2022 jonas olsson

Alla förtjänar att leva tryggt och sova gott om nätterna. Att inte behöva lägga sig med en klump i magen över vad som kan hända. Man vill veta att man har gjort det man kan för att vara så säker som möjligt. 

Bränder är något som drabbar otroligt många. Allt för många är med om det. Trots det verkar många tro att det inte kommer hända en själv. Men en dag kan det hända. Står du då utan något skydd är chanserna att ta sig ut mindre. 

Med skydd menas ett brandskydd. Det är självklart att man ska ha brandlarm i sitt hem, gärna utplacerade lite överallt i hemmet. Man behöver inte överdriva, men det är inte fel att ha ett i varenda sovrum. Trots att du har brandtätning i hemmet, så behöver du ju bli varnad om det börjar brinna. 

En brandtätning är precis som det låter: en tätning man lägger i väggarna för att skydda sig från eld, rök och dess spridning. 

 

brandgenomföringar

 

Tänk på allt

Man ser inte alltid alla hål och ingångar till ett rum. För att göra det snyggt och praktiskt väljer många att dra kablarna genom väggen. Det innebär då att det blir en springa utan något brandskydd. Så kan man inte ha det.

Om man ska dra sladdar genom väggen behövs brandgenomföringar. En brandgenomföring innebär då att man isolerar de sladdar som går igenom väggen. Även dessa ska vara skyddade för branden. 

Man kan inte skydda sig från allting, men man kan göra väldigt mycket om man vill. I nybyggen har man alltid något brandskydd, men inte alla äldre byggnader har det. Ska du göra en renovering och är utan ett brandskydd? Se då till att skaffa ett direkt. Det finns ingenting att vänta på. En dag kan det vara du som råkar ut för det.

Fler nyheter