När behövs ett invaliditetsintyg?

28 augusti 2021 william eriksson

Behöver du ett riktigt bra underlag till Försäkringskassan från en skada som har påverkat dig för mycket? Kan du inte leva samma liv som du gjorde innan, då begränsningarna efter skadan hela tiden finns där? Det kan vara att du har svårt att röra dig eller får problem med måendet. Även att du inte alls kan röra dig. Då ska du vända dig till en klinik som fixar med invaliditetsintyg. Anledningen till att man ska välja en kunnig klinik är att man behöver ett bra intyg. 

Alla har säkert hört eller varit med om själv, eller haft någon i bekantskapen som haft problem med Försäkringskassan. Av den anledningen behöver man ha ett bra underlag där allt framgår tydligt. Den hjälpen får du från en klinik som arbetar med invaliditetsintyg. De kan allt om skador och vad man ska skriva för bra underlag.

man in black jacket riding on bicycle during daytime

Vad innebär ett invaliditetsintyg

Det kan låta som ett svårt och komplicerat ord. Men det är väldigt enkelt att förstå sig på. Det är intyget som man behöver om man varit med om en olycka, eller skada. Blir du begränsad i vardagen på grund av det, så visar du upp det intyget till Försäkringskassan och kan på så sätt få ersättning. Man vill inte utsättas för en olycka, men livet är skört och vad som helst kan hända. Då är det bra att veta vad man ska göra. 

Ersättningen varierar väldigt mycket, det har även att göra med hur stor skadan var och hur mycket den påverkar dig. För att få en rättvis ersättning som du också är nöjd med är det otroligt viktigt att få ett bra underlag där allt tydligt framgår vad som har hänt och hur det begränsar dig. Tänk även på att direkt efter olyckan eller skadan besöka en läkare som dokumenterar skadorna som finns. 

Fler nyheter