Parkettgolv för vackra hem

20 oktober 2021 Lily Hansen

advertorial

Står ni inför val av golv? Det finns många olika golv att välja på. Sedan är det saker såsom kulör och träslag som ska tas i beaktning också. Det är ett inte helt lätt val när det kommer till  att bestämma golv. Men något man bör fundera över är var golvet ska ligga, alltså i vilket av hemmets rum, och vilken känsla man vill få ut av det. 

Är det ett parkettgolv ni är ute efter så finns det mycket att välja på. Dels när det gäller kulör, men också vilken typ av mönster ni önskar ha på ert parkettgolvEtt parkettgolv finns i varierande design såsom fiskbensparkett, exempelvis, vilket är ett väldigt klassiskt och tidlöst val av parkett. Men det finns även den uppskattade rutbrädan och 1-stav, 2-stav eller 3-stav att välja bland. 

 

 

Kan man lägga parkettgolv var som helst?

Den stora fördelen med ett parkettgolv är bland annat att man kan lägga det i vilket rum man än önskar. Så länge som rummet ifråga är inomhus och i ett torrt utrymme så finns det inga konstigheter. Sedan finns det fler fördelar med att använda sig av just parkettgolv än så. 

En stor fördel som gör att så många älskar parkettgolv är att vissa golv är väldigt lätta att lägga på egen hand. En annan fördel är att det är relativt enkelt att slipa. Ett parkettgolv håller länge, i många, många år. Men efter en tid så kan golvet se tråkigt ut och då kan man bara slipa över golvet för att få det som nytt igen.  

Parkettgolv finns i många av våra svenska hem och har funnits där i årtionden. Önskar man ett vackert, slitstarkt och tidlöst golv att lägga i sin bostad så är det definitivt ett parkettgolv som man ska satsa på. Det håller länge och tål det mesta.  

Fler nyheter