Pedagogiska leksaker utvecklar små barn

16 augusti 2021 Lily Hansen

Alla barn behöver lära sig nya saker och utvecklas och du kan hjälpa barnet med det. Du kan visa att det är rolig att lära sig saker med hjälp av pedagogiska leksaker. Det är viktigt att barnet utvecklar språk och logiskt tänkande. Det är en bra investering för framtiden att lägga grunden för ett fortsatt intresse för ämnen som dyker upp senare när barnet går i skolan. 

När vi leker tillsammans med våra barn så kommer matte, musik, språk, koordination och förmågan att planera och tänka logiskt naturligt och det underlättar inlärningen. Det ska vara roligt att lära och det finns många pedagogiska leksaker för barn på till exempel https://lekakademin.se/. Det finns leksaker för alla åldrar och till barn med speciella behov.

 

 

Vad finns det för pedagogiska leksaker?

Det finns många olika leksaker som stimulerar och utvecklar barnets olika sinnen. Ett exempel är en bondgård, den stimulerar barnet att leka rollspel samt bidrar till utvecklingen av språket. Vad säger kossan? Vad får grisarna att äta till middag, hur många grisar finns det?

En annan bra leksak är träklossar i olika färg och form, det finns klossar med siffror, bilder och bokstäver. Med hjälp av klossar kan barnet träna på siffror, alfabetet, färger, former och mycket annat. Det går att bygga torn, hus, ett slott eller kanske det egna hemmet, det finns inga begränsningar på vad som går att bygga med lite fantasi. Barnet kan träna på att skriva sitt namn med bokstavsklossar och även öva läsning på samma sätt.

Pussel är även det en fantastisk leksak där barnet övar på bland annat kroppsmedvetenhet, fantasi och öga-hand-koordination. Pussel väcker även barnets nyfikenhet, hur ser pusslet ut när det är färdigt och vad händer om en pusselbit sätts på fel plats? Det finns mycket att utforska och lära med hjälp av ett pussel. 

Fler nyheter