Snabb akuttandvård i Odenplan

08 augusti 2021 Lily Hansen

Vem som helst kan hamna i slagsmål på krogen. Fråga bara herrlandslagets i fotbolls förre lagkapten Andreas Granqvist. Sommaren 2021 skrev medierna om hur “Granen”, som precis hade lagt ned sin spelarkarriär, blivit golvad i ett bråk då han inte kom in på krogen. Granqvist klarade sig helskinnad rent fysiskt. Hade han haft otur hade både en och annan tand kunnat ryka. Både från knytnävar och när han föll till marken.

Slår man ut en tand behöver man ganska omgående uppsöka en akuttandläkare. Hade Granqvist slagit ut en tand på sitt krogbesök hade han nog önskat att han gått på puben i Stockholm snarare än i sin hemstad Helsingborg. Närmare bestämt på Odenplan. Där finns nämligen akuttandvård att tillgå när läget inte kan vänta. Inga fylleknytnävar i världen kan orsaka några tandproblem som inte kan lösas genom akuttandvård i Odenplan.  

 

Skydda dina tänder mot faror

Man kan förstås inte veta på förhand när det kommer bli dags att uppsöka akuttandvård. Inte heller varför. Därför går det inte att skydda sig till hundra procent. Men man kan åtminstone agera på ett sätt som gör att man inte försätter sina tänder i onödigt riskabla situationer.  

Som till exempel att ta det lugnt med spriten och undvika att mucka gräl med kraftiga gangstrar med hårda nävar. Eller för den delen faktiskt ta hand om dina tänder så att när de väl hamnar i farozonen är de ordentligt rustade mot externa angrepp. 

Akut tandvärk kan förstås bero på andra faktorer också. Du kanske får en inflammerad visdomstand som gör så fruktansvärt ont att du inte kan sova eller äta någon fast föda. Smärtan påverkar hela allmäntillståndet. Vid sådana fall håller det inte att få en tandläkartid veckan efter. Du måste ha hjälp direkt. Gärna av en tandläkare på Odenplan med en akutmottagning för sådana fall. 

Fler nyheter